torsdag 1. oktober 2009

Oktobermøte i DIS-ST


Ketil åpnet møtet med å fortelle at vi hadde besøk fra Hilde, som er leder i DIS Buskerud og Remi, som er leder for kongsberggruppen. DIS Salten-medlemmet Per-Olav som studerer her i byen ble også ønsket velkommen.
Så fikk Finn ordet. Denne gangen foreleste han om «Digital slektbok», om hvordan vi kan presentere slekten på CD eller DVD. Blant annet fikk vi høre at i dag har nesten alle tilgang til e-post og nesten alle har hjemmesider eller har mulighet til å lage sin egen side. Alle kan også lage DVD, CD-rom og MP3-filer.
Han fortalte litt om hva en digital slektbok er for noe. Han nevnte eksempel lydbok, word-fil og hjemmeside. Det er fordeler ved å være digital: det er billig å produsere og lett å distribuere. Det er også lett å lage nye versjoner hvis opplysningene er foreldet.
En digital slektbok kan inneholde mye informasjon. Både tekst, bilde og video ble nevnt som eksempel. Vi fikk også informasjon om html-filer, word og power point. Finn viste også eksempel fra «Digitalt fortalt» da han forklarte hvordan ting kan presenteres. Det kan også presenteres på CD, det ble også gjennomgått.
Så har DIS ST fått egne T-skjorte og piquet-skjorte i marineblå. Turid viste de fram og det var mulig å skrive seg på liste for de som vil kjøpe. De blir ferdig til SFD. Så var det kaffe og vafler.
Etter pausen informerte Ketil om SFD. Det skal være på Trondheim folkebibliotek lørdag 31. oktober fra kl 10-15. Det ble også informert om programmet for dagen. Finn informerte om hvordan det går med Strinda 1934. til slutt var det orientert litt om kommende kurs i Snikkarboden.

5 kommentarer:

Per-Olav sa...

Veldig bra Oddvar, godt med gode referater etter møtene, og ble det jammen ikke en videosnutt også. Godt jobbet møtereferent :-)

Oddvar Munro-Jenssen sa...

Takk, Per-Olav :)

Torill sa...

Bra referert igjen Oddvar :)

Oddvar Munro-Jenssen sa...

Takk, Torill :)

Hilde Wedde sa...

Takk for sist! Artig å se bildene fra møtet vi var på :-)
Det er alltid kjekt å besøke andre DIS'ere og se hvordan andre har det.
Hilde (og Remi)