tirsdag 18. august 2015

Helg på Sørburøy

Det var traktoren som vekket meg denne lørdagsmorgenen i midten av august. Skyfri himmel og termometeret sa at det var 19 grader ute. Etter å ha strekt seg litt ble det en halvtimes luftetur med hunden. Han fikk sitt morgenbad. Vi andre valgte å stå over, det var ikke alltid det var samsvar med tallene på termometeret og i vannet. Hunen fikk sin svømmetur, 5000 skritt ble notert, så var det kaffe og frokost i solveggen.

En motordur minnet meg på at det var midt i krabbesesongen, så jeg ruslet ned på fiskemottaket for å se på at de losset krabbe. Butikken var åpen så jeg benyttet anledningen til å kjøle meg ned med en ispinne. Hurtigbåten var ikke ventet før om ca. en og en halv time.


«Frovær» kom og passasjerer krysset mellom sjø og land, og motsatt. Kasser ble heist på land og trallen ble dratt fram og tilbake til kassene var satt på plass. Imens ble kasser med krabbe heist motsatt vei, de skulle til Hitra. Mens dette foregikk gikk praten om løst og fast. Så var det på tide å legge fra kai, og da skjedde alt på en gang. I løpet av et par hektiske minutter var fortøyningene løsnet, gangbrua dratt på land og hvitt skum bredte seg akter. Sørburøy hadde fått sitt for denne gang. Tid for å handle inn til helgen.


Så ble det helg, en slik helg det bare er her ute. Alle har gått til ro og jeg sitter i solveggen og ser oppi det blå. Midten av august, siste helgen før alt starter opp igjen etter ferien. Stillheten er til å ta og føle på denne siste helgen av ferien. Elever og studenter trekker siste drag av ferie før de skal til pers på mandag morgen. Ja, til og med fuglene har gått til ro. Det er bare vinden som rusker litt i omgivelsene. Gresstråene vaier fram og tilbake, en liten flue suser forbi, så er det stille igjen. Det er da jeg tenker: Her er det bare å nyte så lenge jeg kan.