torsdag 3. september 2009

Septembermøte i DIS-STLeder Ketil Figenschou ønsket velkommen til høstens første møte i DIS ST. Etter en kort orientering om dagens møte overtok Torbjørn Torgersen fra Lademoen historielag. Han fortalte om Lademoen. Blant annet fikk vi høre litt om Lademoens opprinnelse, arbeiderboligene og de som bodde der. Mange kom utenbys fra for å søke jobb. Så viste han et utvalg bilder fra Lademoen. De var tatt i perioden 1880-1940. Mer informasjon om arbeiderbydelen på Lademoen finner dere her:
http://lademoenhistorielag.com/
Etter at foredraget var ferdig orienterte Finn Karlsen om FT 1934 Strinda. CD skal være ferdig til Slektforskerdagen 31. oktober. Blant innholdet i CD`en kan nevnes database, gamle og nyere bilder. Avisene fra 1934 gir et godt tidsbilde.
Så var det kaffe og vafler.
KRIST- Kilderegistreringsutvalget ved Finn Guttvik orienterte om det videre arbeidet med sjømannsrullene i Trøndelag og Møre og Romsdal. Her er 10-15 medlemmer alt i gang med å registrere. Gravferdsprotokollene holder de også på med.
Til slutt orienterte Ketil Figenschou om høstens møter. Årets Slektforskerdag (SFD) er lørdag 31. oktober.
Det ble også orientert om Grasrotandelen og om temakvelder i Snikkarboden.
Det blir kurs i billedredigering, å lage slektbok og Internett som hjelpemiddel. Medlemmene får e-post med nærmere informasjon og påmelding.

2 kommentarer:

LivS sa...

Bra oddvar.. Kjekt å få info fra andre lag også :)

Laila N. Christiansen sa...

Bra aktivitet i ST! Supert!