lørdag 29. oktober 2011

Slektsforskerdagen 2011Da jeg kom på biblioteket litt før klokken ti hadde det alt samlet seg en del som ventet på å slippe inn. På slaget ti ble døren låst opp og turen gikk opp i tredje etasje hvor SFD ble arrangert. Flere stands var også på plass, som Strinda historielag, SAT, Interkommunalt arkiv (IKA), Gunneriusbiblioteket, Trondheim Byarkiv og Trondheim folkebibliotek.

Det tok ikke lang tid før det var fullt. Noen fikk hjelp til å lete etter slekt mens andre kikket på informasjonen som DIS hadde lagt ut. Her var det bøker, Strinda 1934 og Trondheimsbasen 2012 som ble presentert på et foredrag litt senere samme dag. Det var også en utstilling av de sist utkomne bøker innenfor lokalhistorie.

Klokken 11 holdt Ketil en liten introduksjon om DIS før han ga ordet til Finn K. Han fortalte om kilder i slektsforsking, forskjellen på primær og sekundærkilder og hvor kildene ligger.
Han fortalte også om private og offentlige arkiv.
Foredraget ble avsluttet med informasjon om statlige og kommunale folketellinger.

Siste post på programmet var foredraget På sporet» der Tore Strømøy fortalte om arbeidet med å lete etter pårørende og kilder i tv programmet «Tore på sporet».