lørdag 4. juni 2011

DIS-MR sommertur til Giske del 2

Vi kjørte forbi Blindheimsgarden, Rødvikaog til Roald, i Roald sentrum var det både bakeri, slakteri og butikk før i tiden. Videre til Molnes. Vi stoppet ved Kyrkjeørna der vi fikk informasjon om Gange-Rolv.

Etter at vi hadde tatt bilder kjørte vi utsiden av Valderøya til Giske kyrkje. Der fikk vi høre historien om kirken og Giske. Det er der Giskeætten holdt til. Bortenfor kirken er amfiet som blir brukt i forbindelse med Giskespelet.
Videre gjennom Godøytunnelen til Godøya og Kystmuseet. Der hadde vi brennsnut og fikk informasjon. Etterpå var det anledning til å se på utstillingene. Det ble en kort visitt på Alnes hvor det bor rundt 180 innbyggere. Der er det butikk, og skole. Vi kjørte rundt Alnes fyr, der var det mange som hadde tatt lørdagsturen for å nyte finværet. Da vi var ferdig satte bussen kursen hjemover. Stopp for å slippe av passasjerer på Ytterland, Ålesund, Moa, Ørskog og Furneset ferjekai. Det har vært en kjempeflott tur, og jeg håper alle kom vel hjem. Bilder fra turen kommer.

Ingen kommentarer: