torsdag 7. april 2016

Møte i DIS-ST april 2016

Det går raskt mot vår og denne gang var det lyst da jeg kom på SAT litt over klokken 18. At den lyse årstiden er her var nok også grunnen til at de fleste ikke innfant seg før rundt halv syv.

Tema på kveldens møte var Dis sine brukerfora- hva kan de brukes til. Det er to måter å logge seg inn, enten som medlem av DIS eller som gjest.

Vi fikk først informasjon om profilen, og hvordan du kan redigere informasjon som skal vises på profilen din. Eksempel visning av e-post.

På forumet fikk vi først se oversikten over alt som er der: etterlysninger, slektsfaglige diskusjoner, om slektsforum og kjøp og salg. På etterlysninger» kan du gå på de ulike fylkene, velge aktuell kommune (om du vet det) og legge inn etterlysning. Er du usikker, eller ikke vet hvor du skal legge det, velg Norge- ukjent fylke, eller aktuelt fylke og ukjent sted. Dette ble demonstrert på «om slektsforum»  der det ble lagd et testinnlegg på testforum. Overskrift, tekst og lenker ble lagt inn. Det gjør du ved å trykke på «Nytt emne» øverst på venstre side. Skal du svare trykker du på «svar». Alle innleggene kommer fortløpende.

Har du lest et innlegg og du har informasjon som du ikke vil skal på slektsforum, kan du sende en privat melding til vedkommende. Det gjør du ved å trykke på navnet til den som har skrevet, og trykke på pm på venstre side. Det er viktig å huske at meldingen din ikke kommer i sendt-boksen før den som skal ha den har åpnet og lest meldingen.

Så fikk vi høre litt om hvilke oppgaver moderatorene har. Oppgavene er å flytte innlegg til riktig plass dersom de er lagt feil og når de kommer informasjon om hvor personen kommer fra. De skal ellers se til at det er en god tone på forumet. Til slutt kom det en oppfordring om å melde seg som moderator på slektsforum før vi ble ønsket en fortsatt fin kveld.