torsdag 4. juni 2015

Møte i DIS-Sunndal 4. juni 2015

Etter å ha ligget nede en tid, har DIS-Sunndal startet opp aktiviteten igjen. Denne uken hadde de møte, så jeg tok en tur innom.

Det var rundt 15 som hadde møtt fram for å høre om søk i amerikanske kilder.

Ancestry var det første som det ble søkt i. Er en ikke innlogget får en ikke opp så mye informasjon om personene en søker på. Er du ute etter mer informasjon kan du ta en 14 dagers gratis prøveperiode. Du må huske å gi beskjed innen perioden har gått ut ellers blir det trukket beløp fra kontoen din.

På Anvestry.com kan du blant annet få folketellinger (Census) og finne gravminner. Der ligger det også passasjerlister for dem som søker etter slekt som har emigrert til Canada og USA.

Noen brukte et helt annet navn i USA enn det de gjorde når de skrev til slekt og venner i Norge. Dette er viktig å huske når du søker på navn.

På familysearch.com kan du også få opp folketellinger

På siden til Norway heritage er det blant annet lister over emigrasjonsskip fra Norge. De er sotert under årstall.

Digitalarkivet ble også demonstrert. Går du inn på Emigranter og skriver for eksempel Øx* kan du finne mye fra Øksendal (på Nordmøre).


Trenger du hjelp til å finne slekt er det mulig å få hjelp flere steder. På Slektsforum, som du finner på DIS sine hjemmesider, er det mulig å legge ut etterlysninger av slekt som dro til USA eller Canada. Gå inn på etterlysninger--- emigrasjon og andre land og trykk på USA/Canada.

Du kan også få hjelp på DIS chat

På arkivverkets brukerforum er det også mulig å få hjelp til å finne slekt i USA.