fredag 30. september 2011

Hurtigrutens dag i Trondheim
For et par dager siden leste jeg i avisa at det skulle være lansering av Hurtigrutekatalogen for 2012 og presentasjon av reiser. Denne gangen skulle det være på «MS Trollfjord». Jeg kom ombord og gikk en trapp opp, til dekk 5 hvor det var stands og foredrag.
Selv om dette bare var en snartur ombord for å høre på foredrag kom denne følelsen krypende da jeg var på vei opp trappa. Det er dette som er så tiltrekkende med Hurtigruten, det å være på reise selv om skipet ligger til kai. Det ble ikke mange minuttene å orientere seg før det var klar for foredrag.

I første foredrag ble Hurtigruten presentert. Først var det litt historie, og etterpå ble det informert om turene. Da ble det tatt utgangspunkt i de forskjellige årstidene som hver på sin måte legger føringer for hva de reisende kan oppleve. Små glimt fra utfluktene ble vist på bilder mens de fortalte. Så satt vi og tenke tilbake på tidligere turer med Hurtigruten. Det var mange steder som en nikket gjenkjennende til, Trondheim, Helgelandskysten, Bodø og Tromsø. Var det et bilde av et av Hurtigruteskipene nikket mange gjenkjennende til den. Selv om skipene er aldri så like så er det forskjeller, og vi som har reist med flere av skipene vet selvfølgelig hvilket skip vi har reist med og hvilket år det var.

Spitsbergen Travel informerte om turene til Svalbard. Vi hørte om Longyearbyen, Pyramiden og Barentsburg og så bilder av sel, isbjørn, polarrev og fugler. Det er også mulighet å ta utflukter der vi kan møte sel, isbjørn og fugler.

Etter foredragene ble det en tur for å se på hvilket tilbud Hurtigruten har til neste år. De nye katalogene ble studert. Rundreise eller korte strektninger? Bare spør, så får du informasjon. Det var mange som sto i kø og noen bestilte tur også. Så er det bare å telle månedene, ukene og dagene til du kan gå ombord.

Selv om jeg har sett skipet noen ganger var dette første gang jeg var ombord. Opp trapper og ned trapper, bortover korridorene, opp en trapp til og til baren og salongen med panoramautsikt. Så var det å finne veien til restauranten og cafeen. Både små og store hadde benyttet anledningen til å få seg noe å spise mens de diskuterte hvor neste års ferie går. For anledningen holdt butikken åpent slik at de som ville kunne kjøpe suvenirer og andre ting. Det ble en tur innom der også. Etter at jeg var ferdig med å se skipet på innsiden tok jeg en tur på dekk, akkurat tidsnok til å se sydgående Hurtigrute «MS Midnatsol» legge fra kai. Et par rykk, så framover. Det skummet godt da den satte kursen mot Munkholmen. Noen av passasjerene vinket og jeg vinket tilbake og ønsket god tur. Det samme ønsker jeg «MS Trollfjord», God tur!