søndag 15. mars 2009

Nå er det vår?

Å snakke om at det er vår i midten av mars er som å si at det er jul når handelsstanden tar fram marsipangrisen i midten av oktober. Men slik er det nå, og en kan lett bli forvirret når en ser på den skyfrie himmelen. Når solen også står høyt på himmelen, så varmer den og snø og is blir til rennende vann. Da er det at vi får vårfornemmelser, i midten av mars. Egentlig startet det for noen uker siden da IKEA annonserte at vi måtte ta fram hagemøblene. Såvidt jeg kan huske var det snøbyger den dagen. Men oppfordingen var der: Kjøp et par stoler, et bord, finn fram spaden og grav fram verandaen: sitt ned.
I dag er som sagt våren her, om kanskje ikke for så mange dager. Så får vi nyte den så lenge den er her. På grunn av den lumske årstiden er det farlig å si at "Nå er det vår". Det er flere som i fult alvor har gjort det. Da jeg studerte i Volda hadde en av studentavisene gått ut og sag at nå er det vår. Noen dager senere sto det. Sist meldte vi at våren har kommet, dette stemmer ikke. Da jeg leste det var jeg fristet til å tilføye: Redaksjonen har snødd ned.

3 kommentarer:

TorillJ sa...

Fikk noen pene bilder og en tekst om vår fra en venninde i Frankrike. Det var litt tøfft den dagen vi nok en gang fikk mer snø her i byen

Anonym sa...

For mange allergiker er det nå pollensesong hele året stort sett og det er ikke göy. Kan bekrefte at det nå er vår og liker det ikke. Nei, vi vil ha sne - her i Lerum har vi ikke hatt sne som blitt liggende mer enn et dögn denne vinteren.

Laila N. Christiansen sa...

Når vaksin kar kan trø skaran te st.hans, blir det sein vår.... sa dom i Ullsaker...