lørdag 4. juli 2009

KristiansundTuren ut Trondheimsfjorden har vært stille og rolig. Noen turer på dekk for å slikke sol og ta bilder, samt å slappe av i salongene med god utsikt til sjøen. Det er ikke så mange ombord denne gangen. Ganske få til å være på denne årstioden. Det betyr at det er lett å finne et sted å sitte og følge med på livet obord. det er alltid noe som skjer. Servitørene springer omkring med tomme kopper og tallerkner og passasjerene går fram og tilbake og sliter kikkerter og kameraer. Det er litt av hvert å se. Vindmøllenme på Hitra og båter som passerer. En måke flyr lavt over skipet og enda et minne er festet til filmen.
Første anløp var Kristiansund, nordmørsbyen eller baillby`n som den også kalles. Vi ankom ca ti minutter før oppsatt rute og de som skulle ta buss over Atlanterhavsveien gikk for å ta bussen. De holder på å bygge ny havneterminal der til erstatning for bygget som sto der før. Det er fremdeles strålende vær og vi sto på øverste dekk og så på at folk krysset fra hav til land eller motsatt om du vil. Sundbåten var på sin daglige tur og ferja til Averøya kom og hentet noen biler. Nå har vi tatt fatt på Hustadvika. Det er litt sjø, såpass at skipet gynger litt på seg. Neste anløp er Molde ca klokken 2030.

2 kommentarer:

Ingmar sa...

Gynger du din landkrabbe :-)
Det heiter slingrer og stamper :-)

Såg du forresten noko navn på den "supply" båten som var under slep ? Var forøvrigt ein Aker konstruksjon, muligens kom den frå Romania.

Skal speide ut i leia når dåkke kjem forbi her noko før midnatt i kveld, men det er litt DISigt der ute sååå...

Oddvar Munro-Jenssen sa...

Nei, jeg så ikke noe navn, ingmar. Jeg var for opptatt med å ta bilder.

Du får se om skipet passerer :)