mandag 30. mai 2011

Med gammelt togsett over Dovre



Jeg trodde at turen hjem skulle bli lang og kjedelig siden det var satt opp buss mellom Lillehammer og Dombås og tog til Trondheim, men jeg fikk en gledelig overrakslese da vi gikk av bussen på Dombås. Der sto et av de gamle togsettene klar til å ta oss videre. etter å ha kommet inn i vogn nummer 6, fant jeg en plass og tok fram kamera.



Det er noe med de gamle vognene, noe som får en til å roe seg ned og la tankene fare til tidligere tider. Vognene er ikke som disse nye vognsettene som er så moderne at en ikke legger merke til hvordan det ser ut. Her er det hattehylle, gamle stoler og bordet i stolryggen som du slo ned når serveringa fra trillevogna kom.





Jada, det var kaffe å få kjøpt, fra den gode gamle trillevogna. Så var det bare å nyte turen.

søndag 29. mai 2011

Bilder fra Nansenskolen

her er noen bilder som jeg har tatt.

















-

lørdag 28. mai 2011

Tur til Lillehammer

Så var det tid for tur til Lillehammer og skrivekurs på Nansenskolen igjen. På stasjonen sto to eldre togsett som gikk på Nordlandsbanen, det enen var dagtoget som var klar til avgang, og det andre var nattoget som kom inn på stasjonen. Jeg hadde en flott opplevelse på Dovrefjell, moskus på høyere side. Vel framme på Lillehammer ble det en liten tur i byen. Det var ikke akkurat vær til å være ute i da, for det var øsregn. Men allikevel en fin tur. En tur innom bruktbutikk ble det også for å se om jeg fant noe lokalhistorie, Jeg fant "Ættebok for Skjåk" bind 2 med innlagt særtrykk. så var det å komme seg tilbake til Nansenskolen å ta en pause før skrivekurset
skulle starte.








-

torsdag 5. mai 2011

Møte i DIS-ST 05. Mai 2011





Tema for det siste medlemsmøte før sommeren var Presten Hr John Jonsen (ca. 1580-1660) og hans etterslekt. Hospitalsforstander i Trondheim og sogneprest i Orkdal.
Blant det som var nevnt var at i 1607 fikk Jon stilling ved hospitalet. Så fikk vi se Jons stamtavle og informasjon. 1618 nevnes Jon som sogneprest i Orkdal. 1634 sjenket han et bilde av seg selv med familie til Orkdal kirke. Da er han mellom 50 og 60 år gammel. 1641 fikk kapellan Steen Hansønn brev på at han skulle få Orkdal prestegård etter Jon Jonsens død. 1657 betalte Jon skatt for flere dyr, som 19 kyr og 6 hester. Hr Jons barn: Dorthe, Idde, Christopher og Johanne.

I pausen var det mulig å kjøpe vafler, kaffe og brus.

Etter pausen orienterte Ketil om sommerturen til Falstadsenteret i Levanger 18. Juni og Svenske slektsforskerdager 26 - 28. August. Etterpå orienterte Finn K om Jernbanejubileum på SAT fra 7. - 12. Mai.